VAKNIEUWS

RSS RSS MarketingTribune

 • [Verkiezingen] Zo trekt de politiek onze aandacht 20 maart 2018
  Holografische projecties of gewoon veel klantgegevens kopen bij Facebook? Politieke partijen trekken alles uit de kast om deze woensdag optimaal te scoren bij de raadsverkiezingen. Steeds vaker worden vernieuwende technieken gebruikt. Waarom is FvD daarin 'Champions League'?
 • Schweppes zoekt met XXS naar slechtste bartender 20 maart 2018
  Opmerkelijke crossmediale campagne: Schweppes zoekt een ‘Worst Bartender’. Met deze campagne, ontwikkeld door XXS Amsterdam, zoekt het frisdrankmerk mensen met nul bar-ervaring die een serieuze carrière-switch willen maken tot professionele bartender.
 • [verkiezingen] Kunnen consumenten na maart 2018 altijd winkelen? 20 maart 2018
  Detailhandel Nederland vindt dat gemeenten de openingstijden in samenspraak met winkeliers zelf moeten kunnen bepalen. In totaal zijn 127 verkiezingsprogramma’s door DHN doorgelicht van 24 gemeenten, in het kader van de verkiezingen op 21 maart 2018. Hier het onderzoeksverslag.
 • Walter Kraus en Tim Geenen in bestuur IAB Nederland 20 maart 2018
  Tijdens de algemene ledenvergadering zijn Walter Kraus (director bol.com Retail Media Groep) en Tim Geenen (CEO & founder Faktor) benoemd tot nieuwe bestuursleden van IAB Nederland. Daarnaast zijn twee nieuwe taskforces opgericht: Data & Techniek en Digital Out of Home (DOOH).
 • Campagne #GR2018: kijkje achter schermen bij VVD 20 maart 2018
  Als grootste partij van Nederland moet ook de VVD deze raadsverkiezingen vol aan de bak. Zo proberen de liberalen in Amsterdam nieuwkomer FvD van zich af te schudden. Een kijkje achter de schermen van de VVD-campagne: PR-bureau Fair Focus vertelt over de aanpak met talkshows, papierprikken, karaoke en speeddaten met premier Rutte.
 • Hornbach viert lente met zweet 20 maart 2018
  Het kan nog steeds voelen als winter, maar vandaag is officieel de eerste dag van de lente. Om dit te vieren, lanceert Hornbach het klusseizoen met een nieuwe, zweterige campagne.
 • [verkiezingen] Draag altijd een rode das 20 maart 2018
  Sportclubs en verenigingen hebben hun eigen tenue en ook politici hebben er een handje van om de 'kleur' van hun partij in hun kleding te dragen. Voor mannen is dat dan meestal de stropdas.
 • Nieuwe identiteit voor Intermediair door Greenberry 20 maart 2018
  Innovatie- en designbureau Greenberry werkte samen met Intermediair aan de herpositionering van het merk en de realisatie van het daarbij behorende platform en de campagne.
 • Hein van der Wielen leidt Digital Partnerships GroupM 20 maart 2018
  GroupM investeert in een nieuw Digital Partnerships Team van negen digitale en dataspecialisten en benoemt Hein van der Wielen als de leider van dit team. Hij stond ooit aan de wieg van Blue Mango.
 • Politici gebruiken potentieel van social media nauwelijks 20 maart 2018
  Uit onderzoek van platform The Best Social Media onder de 30.000 Instagramvolgers blijkt dat 15 procent van deze groep een politicus, en slechts 13 procent een politieke partij volgt op social media.

RSS RSS Tijdschrift voor Marketing